愛煲老藕 發表於 2022-5-2 22:08:29

史高拉李 發表於 2022-5-1 11:58
係呀

史高拉李大哥,澳洲嗰邊而家好似都冇咁嚴,係咪呀?同埋好似佢哋嘅方向,都係與病毒共存

史高拉李 發表於 2022-5-3 11:56:00

愛煲老藕 發表於 2022-5-2 22:08
史高拉李大哥,澳洲嗰邊而家好似都冇咁嚴,係咪呀?同埋好似佢哋嘅方向,都係與病毒共存 ...

都唔係㗎, 聽講話日日都幾千人中招㗎{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-3 22:14:53

史高拉李 發表於 2022-5-3 11:56
都唔係㗎, 聽講話日日都幾千人中招㗎

西方國家d西人真係好多唔鍾意戴口罩,所以長期都有人中招

史高拉李 發表於 2022-5-4 10:52:56

愛煲老藕 發表於 2022-5-3 22:14
西方國家d西人真係好多唔鍾意戴口罩,所以長期都有人中招

所以咁先至死, 佢哋又唔敢過嚟, 我又唔敢過去{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-4 21:50:16

史高拉李 發表於 2022-5-4 10:52
所以咁先至死, 佢哋又唔敢過嚟, 我又唔敢過去

如果冇隔離我諗會好d,要隔離嘅,去一轉真係嘥咗好多時間㗎!

史高拉李 發表於 2022-5-5 15:28:21

愛煲老藕 發表於 2022-5-4 21:50
如果冇隔離我諗會好d,要隔離嘅,去一轉真係嘥咗好多時間㗎!

更唔隔離又危險囉{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-5 22:11:33

史高拉李 發表於 2022-5-5 15:28
更唔隔離又危險囉

但係而家泰國同新加坡遊客入境,都唔使隔離,又唔得佢地爆得好緊要

史高拉李 發表於 2022-5-6 11:26:53

愛煲老藕 發表於 2022-5-5 22:11
但係而家泰國同新加坡遊客入境,都唔使隔離,又唔得佢地爆得好緊要

泰國仲話冇打針都可以過去㖭{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-6 22:01:00

史高拉李 發表於 2022-5-6 11:26
泰國仲話冇打針都可以過去㖭

冇錯,泰國有冇打針都可以入境,新加坡直情入鏡,都唔會問嚟探親定旅遊

史高拉李 發表於 2022-5-7 11:18:59

愛煲老藕 發表於 2022-5-6 22:01
冇錯,泰國有冇打針都可以入境,新加坡直情入鏡,都唔會問嚟探親定旅遊

咁梗係啦, 中咗招你咪畀錢入醫院囉, 好閑事之嘛{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-7 23:26:17

史高拉李 發表於 2022-5-7 11:18
咁梗係啦, 中咗招你咪畀錢入醫院囉, 好閑事之嘛

咪就係,連我表弟最鍾意去泰國旅行,佢都睇定d先,就算大陸第二日通番關,我頭一兩個月都唔去住,睇下咩環境先啦!我諗九成九,都係比商務同跨境學童做第一批入境先頭部隊

史高拉李 發表於 2022-5-8 15:49:34

愛煲老藕 發表於 2022-5-7 23:26
咪就係,連我表弟最鍾意去泰國旅行,佢都睇定d先,就算大陸第二日通番關,我頭一兩個月都唔去住,睇下咩環境先 ...

舊年年尾咪就係商務行先囉{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-8 22:12:59

史高拉李 發表於 2022-5-8 15:49
舊年年尾咪就係商務行先囉

我諗史高拉李大哥可以同小三商量定,下年農曆新年會唔會回鄉度新歲

史高拉李 發表於 2022-5-9 10:49:26

愛煲老藕 發表於 2022-5-8 22:12
我諗史高拉李大哥可以同小三商量定,下年農曆新年會唔會回鄉度新歲

如果下年農曆可以通返關, 我相信都係喺香港過嘅啦, 事關澳洲老婆會返過嚟香港{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-9 22:00:59

史高拉李 發表於 2022-5-9 10:49
如果下年農曆可以通返關, 我相信都係喺香港過嘅啦, 事關澳洲老婆會返過嚟香港
...

都啱,亦都好,呢兩三年都係史高拉李大哥同小三過新年,阿嫂返到嚟,你梗係要陪番正印啦!

史高拉李 發表於 2022-5-10 11:04:06

愛煲老藕 發表於 2022-5-9 22:00
都啱,亦都好,呢兩三年都係史高拉李大哥同小三過新年,阿嫂返到嚟,你梗係要陪番正印啦! ...

佢以前次次返嚟我都陪佢㗎啦{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-10 22:08:35

史高拉李 發表於 2022-5-10 11:04
佢以前次次返嚟我都陪佢㗎啦

但係呢次疫情,應該係由你哋結婚咁耐,分開得最耐嘅一次,我諗你哋下次再見番面,阿嫂肯定攬住你喊都似

史高拉李 發表於 2022-5-11 11:28:46

愛煲老藕 發表於 2022-5-10 22:08
但係呢次疫情,應該係由你哋結婚咁耐,分開得最耐嘅一次,我諗你哋下次再見番面,阿嫂肯定攬住你喊都似 ...

啲仔女都咁大, 仲喊乜鬼呀{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-11 21:24:12

史高拉李 發表於 2022-5-11 11:28
啲仔女都咁大, 仲喊乜鬼呀

就算佢阿嫂表面冇喊,肯定內心一定有喊,你估佢唔知,史高拉李大哥你咁風流咩,一定有玩女人,阿嫂真係眼淚在心裏流呀

史高拉李 發表於 2022-5-12 13:38:53

愛煲老藕 發表於 2022-5-11 21:24
就算佢阿嫂表面冇喊,肯定內心一定有喊,你估佢唔知,史高拉李大哥你咁風流咩,一定有玩女人,阿嫂真係眼淚在 ...

我諗呢啲佢預咗嘅喇{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-12 21:49:05

史高拉李 發表於 2022-5-12 13:38
我諗呢啲佢預咗嘅喇

阿嫂咁識做,唔怪得史高拉李大哥從來冇諗住飛咗佢離婚,同小三雙宿雙棲啦

史高拉李 發表於 2022-5-13 11:07:36

愛煲老藕 發表於 2022-5-12 21:49
阿嫂咁識做,唔怪得史高拉李大哥從來冇諗住飛咗佢離婚,同小三雙宿雙棲啦

佢又冇做出對我唔住嘅嘢, 我點會同佢離婚啫{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-13 22:06:07

史高拉李 發表於 2022-5-13 11:07
佢又冇做出對我唔住嘅嘢, 我點會同佢離婚啫

哈哈!呢個我知道,係你佢對佢唔住呀嘛!史高拉李大哥,你梗係順勢同小三遠走高飛,二人世界,有情有意嘅你,當然唔會啦!換著第二個男人就會㗎喇

史高拉李 發表於 2022-5-14 17:19:00

愛煲老藕 發表於 2022-5-13 22:06
哈哈!呢個我知道,係你佢對佢唔住呀嘛!史高拉李大哥,你梗係順勢同小三遠走高飛,二人世界,有情有意嘅你, ...

我老婆後生都好靚女㗎, 有蛇口之花自稱{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-14 22:57:22

史高拉李 發表於 2022-5-14 17:19
我老婆後生都好靚女㗎, 有蛇口之花自稱

做得史高拉李大哥老婆,梗係有番咁上下姿色啦!唔係你點會,為咗佢放棄做鑽石王老五先

史高拉李 發表於 2022-5-15 14:12:03

愛煲老藕 發表於 2022-5-14 22:57
做得史高拉李大哥老婆,梗係有番咁上下姿色啦!唔係你點會,為咗佢放棄做鑽石王老五先 ...

嗰時我廿零歲仔啫{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-15 21:24:47

史高拉李 發表於 2022-5-15 14:12
嗰時我廿零歲仔啫

史高拉李大哥咁點解當時咁心急要娶阿嫂做老婆呀?係咪搞大咗佢個肚先

史高拉李 發表於 2022-5-16 15:19:48

愛煲老藕 發表於 2022-5-15 21:24
史高拉李大哥咁點解當時咁心急要娶阿嫂做老婆呀?係咪搞大咗佢個肚先

个時大陸比較嚴, 如果未攞結婚證嘅男女, 唔能夠同房同床架, 所以咪結婚囉{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-5-16 21:55:36

史高拉李 發表於 2022-5-16 15:19
个時大陸比較嚴, 如果未攞結婚證嘅男女, 唔能夠同房同床架, 所以咪結婚囉
...

我都好似聽過,有C兄講過當年喺大陸開房都要有結婚證明書,我仲以為誇張添

史高拉李 發表於 2022-5-17 10:12:36

愛煲老藕 發表於 2022-5-16 21:55
我都好似聽過,有C兄講過當年喺大陸開房都要有結婚證明書,我仲以為誇張添 ...

呢啲係千真萬確嘅事, 我同我澳洲老婆拍拖嗰陣時, 周圍去玩, 夜晚開房都要開兩間房㗎{:sweat:}
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34
查看完整版本: 時鐘酒店