史高拉李 發表於 2022-9-14 17:35:12

愛煲老藕 發表於 2022-9-13 21:20
講開小朋友,啱啱就判咗嗰班友仔製造洗腦漫畫,都係19個月,國安法指定法官都係幫唔到手㗎喇 ...

咪就係國安法指定法官六個人之中有兩個係黃法官嚟吖嘛, 咁啱判嘅就係其中之一個黃法官, 所以你想話整死香港果班黑暴, 真係難過登天{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-14 21:34:50

史高拉李 發表於 2022-9-14 17:35
咪就係國安法指定法官六個人之中有兩個係黃法官嚟吖嘛, 咁啱判嘅就係其中之一個黃法官, 所以你想話整死香 ...

斬草不除根,春風吹又生,再係咁發展落去,唔排除黑暴又再重臨

史高拉李 發表於 2022-9-15 12:32:18

愛煲老藕 發表於 2022-9-14 21:34
斬草不除根,春風吹又生,再係咁發展落去,唔排除黑暴又再重臨

我睇唔出奇㗎, 快則三年, 遲則五年, 實會發生呢啲事{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-15 21:32:01

史高拉李 發表於 2022-9-15 12:32
我睇唔出奇㗎, 快則三年, 遲則五年, 實會發生呢啲事

到時咪又要搵番上面幫手,我真係唔信香港靠嗰幾萬警力,可以擺平黑暴

史高拉李 發表於 2022-9-16 12:30:37

愛煲老藕 發表於 2022-9-15 21:32
到時咪又要搵番上面幫手,我真係唔信香港靠嗰幾萬警力,可以擺平黑暴

如果今次搞得成嘅話, 就唔會到處放火, 到處裝修, 到處破壞公物咁簡單嘅啦, 一定係搞內戰, 真刀真槍咁你話點靠香港嗰班警察JET, 一定要出動到軍隊㗎, 你睇住丫{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-16 22:27:45

史高拉李 發表於 2022-9-16 12:30
如果今次搞得成嘅話, 就唔會到處放火, 到處裝修, 到處破壞公物咁簡單嘅啦, 一定係搞內戰, 真刀真槍咁你話 ...

咁就好啦!我期待呢日,都唔知等咗幾耐,希望史高拉李大哥又再次估中咁就好喇

史高拉李 發表於 2022-9-17 11:11:27

愛煲老藕 發表於 2022-9-16 22:27
咁就好啦!我期待呢日,都唔知等咗幾耐,希望史高拉李大哥又再次估中咁就好喇 ...

咁你擔定櫈仔等剝花生都得啦{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-17 21:35:06

史高拉李 發表於 2022-9-17 11:11
咁你擔定櫈仔等剝花生都得啦

超級期待解放軍鎮壓呢班漢奸賣國賊,就算半年香港全部停哂市,我都覺得值得

史高拉李 發表於 2022-9-18 14:05:53

愛煲老藕 發表於 2022-9-17 21:35
超級期待解放軍鎮壓呢班漢奸賣國賊,就算半年香港全部停哂市,我都覺得值得 ...

所以我咪話你等剝花生囉{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-18 20:58:21

史高拉李 發表於 2022-9-18 14:05
所以我咪話你等剝花生囉

好難講,你睇下台灣,擺明唔放大陸在眼內,點知到時,就算香港幾混亂,阿爺會唔會又翹埋雙手,唔幫拖呀

史高拉李 發表於 2022-9-19 11:38:43

愛煲老藕 發表於 2022-9-18 20:58
好難講,你睇下台灣,擺明唔放大陸在眼內,點知到時,就算香港幾混亂,阿爺會唔會又翹埋雙手,唔幫拖呀 ...

我睇明年區議會選舉個班黃絲又走返出嚟參選, 然後就籌劃睇下幾時有空位畀佢哋入攝到位, 就再嚟一煲{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-19 21:56:37

史高拉李 發表於 2022-9-19 11:38
我睇明年區議會選舉個班黃絲又走返出嚟參選, 然後就籌劃睇下幾時有空位畀佢哋入攝到位, 就再嚟一煲{:tong ...

上水區而家有一個區議會主席,都係咁啦,連候志強咁惡,都奈佢唔何,政府又冇計,所以想香港平靜,仲難過香港足球隊入到世界盃決賽週{:lol:}{:lol:}{:lol:}

史高拉李 發表於 2022-9-20 12:35:11

愛煲老藕 發表於 2022-9-19 21:56
上水區而家有一個區議會主席,都係咁啦,連候志強咁惡,都奈佢唔何,政府又冇計,所以想香港平靜,仲難過香港足 ...

依家好多賣國賊都係按兵不動㗎喇, 設機而行{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-20 21:25:52

史高拉李 發表於 2022-9-20 12:35
依家好多賣國賊都係按兵不動㗎喇, 設機而行

尤其是呢班漢奸人渣見到大陸唔夠膽搞台灣,即刻個膽都大咗,睇穿大陸條路,唔係咁易出手

史高拉李 發表於 2022-9-21 09:27:25

愛煲老藕 發表於 2022-9-20 21:25
尤其是呢班漢奸人渣見到大陸唔夠膽搞台灣,即刻個膽都大咗,睇穿大陸條路,唔係咁易出手 ...

所以先兩日喺英國大使館門外排隊嗰班柒頭, 夠膽死唱xx香港過首歌啦{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-21 18:24:02

史高拉李 發表於 2022-9-21 09:27
所以先兩日喺英國大使館門外排隊嗰班柒頭, 夠膽死唱xx香港過首歌啦
...

呢班垃圾衰到貼地㗎啦!仲懷念英國佬時代,根本一d時事觸覺都冇,而家英國佬周身唔掂啦!咁鍾意英美,咪快d全部躝哂過去,正式同中國割席,以後唔好返嚟,咁咪大家都好囉

史高拉李 發表於 2022-9-22 12:01:38

愛煲老藕 發表於 2022-9-21 18:24
呢班垃圾衰到貼地㗎啦!仲懷念英國佬時代,根本一d時事觸覺都冇,而家英國佬周身唔掂啦!咁鍾意英美,咪快d ...

最卵仆街係嗰啲千禧年後出世果班咁嘅死靚仔呀, 喺香港從未經歷過英國嘅洗禮, 就喺度哭喪, 真係笑撚死, 唔好問佢英女王係點樣呀, 問佢哋最後港督係邊個, 係點樣嘅樣佢都講唔撚出啦{:mad:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-22 22:27:59

史高拉李 發表於 2022-9-22 12:01
最卵仆街係嗰啲千禧年後出世果班咁嘅死靚仔呀, 喺香港從未經歷過英國嘅洗禮, 就喺度哭喪, 真係笑撚死, 唔 ...

咪就係囉!仲要喺英國領事館前面,唱嗰首垃圾願榮光歸香港,嗰班差佬見到又唔出聲,唱呢首歌其實已經犯咗國安法,差佬又係隻眼開隻眼閉,好似當聽唔到一樣,更好笑嘅就係英女皇點識聽呀?中文歌嚟㗎!呢班正一腦閉塞既廢柴

史高拉李 發表於 2022-9-23 11:56:37

愛煲老藕 發表於 2022-9-22 22:27
咪就係囉!仲要喺英國領事館前面,唱嗰首垃圾願榮光歸香港,嗰班差佬見到又唔出聲,唱呢首歌其實已經犯咗國 ...

唔係.....拉咗嗰條七頭皮啦{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-23 21:52:28

史高拉李 發表於 2022-9-23 11:56
唔係.....拉咗嗰條七頭皮啦

咁多人唱歌,只係拉咗一個,求其敷衍交差咋!

史高拉李 發表於 2022-9-24 15:43:37

愛煲老藕 發表於 2022-9-23 21:52
咁多人唱歌,只係拉咗一個,求其敷衍交差咋!

新聞講話佢唔係唱歌, 係佢喺度吹口琴jet{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-24 21:45:04

史高拉李 發表於 2022-9-24 15:43
新聞講話佢唔係唱歌, 係佢喺度吹口琴jet

肯定唔係啦!有唱果首港獨歌,我都曾經講過,而家香港嘅新聞,黃色傳媒封鎖哂消息,包括無線,東方都唔會再講佢哋d衰嘢,又一例證,其實嗰晚佢哋好多人,差佬反不唔係太多人,所以淆底,又再次隻眼開隻眼閉

https://www.youtube.com/watch?v=Ihx3UIXJY6E&t=224s

史高拉李 發表於 2022-9-25 18:22:48

愛煲老藕 發表於 2022-9-24 21:45
肯定唔係啦!有唱果首港獨歌,我都曾經講過,而家香港嘅新聞,黃色傳媒封鎖哂消息,包括無線,東方都唔會再講 ...

唔係喎, 條片唔係香港媒體嘅喎, 係台灣無線電視jet喎, 一樣可以做假{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-26 21:21:58

史高拉李 發表於 2022-9-25 18:22
唔係喎, 條片唔係香港媒體嘅喎, 係台灣無線電視jet喎, 一樣可以做假
...

史高拉李大哥,你睇下東方用好細一個角落報道呢單嘢就知道佢哋香港嘅傳媒封鎖咗好多消息啦!包括7月1號,班垃圾傳媒,就係想令到好似你呢類人咁,睇唔到新聞,電視報到佢哋搞事,就當而家佢班友收斂咗,你再睇下呢條片,當晚肯定有人唱歌

https://www.youtube.com/watch?v=JhWxJBbdYVQ

愛煲老藕 發表於 2022-9-26 21:27:10

早兩日香港隊主場對越南,嗰班契弟一樣有噓國歌,乜唔係立咗國歌法咩??,但係無線同埋東方提都唔提,究竟係香港政府唔想阿爺知道,香港班漢奸仍然醞釀緊,定係中央要香港政府,報喜不報憂呢??

史高拉李 發表於 2022-9-27 10:37:57

愛煲老藕 發表於 2022-9-26 21:21
史高拉李大哥,你睇下東方用好細一個角落報道呢單嘢就知道佢哋香港嘅傳媒封鎖咗好多消息啦!包括7月1號,班 ...

我都係睇東方話果條友喺度吹口琴JET, 冇話佢哋喺度唱歌{:tongue:}

史高拉李 發表於 2022-9-27 10:40:02

愛煲老藕 發表於 2022-9-26 21:27
早兩日香港隊主場對越南,嗰班契弟一樣有噓國歌,乜唔係立咗國歌法咩??,但係無線同埋東方提都唔提,究竟係香 ...

所以我早幾日咪同你講話香港始終都會爆多一鑊勁嘅啰{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-9-27 22:18:19

史高拉李 發表於 2022-9-27 10:37
我都係睇東方話果條友喺度吹口琴JET, 冇話佢哋喺度唱歌

我有睇到,電子報度,雞屎咁細段,總之而家東方同埋無線都係盡量隱瞞,應該係收到上頭指示,唔好報到咁多,關於嗰班垃圾依然存在搞事

愛煲老藕 發表於 2022-9-27 22:19:36

史高拉李 發表於 2022-9-27 10:40
所以我早幾日咪同你講話香港始終都會爆多一鑊勁嘅啰

最慘就係而家普通市民冇咗呢個知情權,冇心理準備,連一向自稱正義感嘅,東方都敷衍唔係點提嗰班畜生搞事,所以我話就算年底立到23條都冇用,因為垃圾政府根本就唔會執行

史高拉李 發表於 2022-9-28 10:49:50

愛煲老藕 發表於 2022-9-27 22:18
我有睇到,電子報度,雞屎咁細段,總之而家東方同埋無線都係盡量隱瞞,應該係收到上頭指示,唔好報到咁多,關於 ...

方向報不嬲都係吹捧國安法喺香港夠力度嘅喇{:sweat:}
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33
查看完整版本: 廟街企企