史高拉李 發表於 2022-12-13 11:52:03

愛煲老藕 發表於 2022-12-12 18:06
咁又係,但係有d話做社企置在幫到d工人唔係賺錢史高拉李大哥係咪真㗎?

哈哈....呢啲人先至搵錢冇人知呀{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-13 21:29:55

史高拉李 發表於 2022-12-13 11:52
哈哈....呢啲人先至搵錢冇人知呀

我淨係知道呢d社企,成日話係良心企業,幫助弱勢社群,我心諗,有冇咁好死呀?

史高拉李 發表於 2022-12-14 17:30:02

愛煲老藕 發表於 2022-12-13 21:29
我淨係知道呢d社企,成日話係良心企業,幫助弱勢社群,我心諗,有冇咁好死呀? ...

係呀,政府俾正價買電視俾D三無人士睇,旦班社企就去深水埗D二手電器舖買D回收返嚟嘅二手電視俾人睇,從中取利{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-14 21:03:09

史高拉李 發表於 2022-12-14 17:30
係呀,政府俾正價買電視俾D三無人士睇,旦班社企就去深水埗D二手電器舖買D回收返嚟嘅二手電視俾人睇,從 ...

咁都得呀!呢個差價都食水好深,仲有自吹自擂話自己係良心企業,咁佢哋真係好仆街

史高拉李 發表於 2022-12-15 13:18:28

愛煲老藕 發表於 2022-12-14 21:03
咁都得呀!呢個差價都食水好深,仲有自吹自擂話自己係良心企業,咁佢哋真係好仆街 ...

所以有錢都唔好捐俾D社企,真係食人口車咁㗎{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-15 22:04:02

史高拉李 發表於 2022-12-15 13:18
所以有錢都唔好捐俾D社企,真係食人口車咁㗎

但係好多懵仔懵婆都會捐比呢d假冒偽善既社企,香港就係有d咁蠢嘅人好似放生,都唔識搞清楚嗰條係鹹水定淡水魚,變相其實係殺生

史高拉李 發表於 2022-12-16 12:22:16

愛煲老藕 發表於 2022-12-15 22:04
但係好多懵仔懵婆都會捐比呢d假冒偽善既社企,香港就係有d咁蠢嘅人好似放生,都唔識搞清楚嗰條係鹹水定淡水 ...

所以啲賭仔都啱㗎, 情願買六合彩輸咗佢好過, 當做善事{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-16 21:19:06

史高拉李 發表於 2022-12-16 12:22
所以啲賭仔都啱㗎, 情願買六合彩輸咗佢好過, 當做善事

將d錢食咗佢都冇咁嬲啦!其實政府都有問題,都冇監察嘅,亂咁使錢,會唔會批佢哋嗰個都有份㗎?

史高拉李 發表於 2022-12-17 14:28:05

愛煲老藕 發表於 2022-12-16 21:19
將d錢食咗佢都冇咁嬲啦!其實政府都有問題,都冇監察嘅,亂咁使錢,會唔會批佢哋嗰個都有份㗎? ...

有份有乜出奇呀{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-17 21:05:49

史高拉李 發表於 2022-12-17 14:28
有份有乜出奇呀

廉署有度最唔好嘅地方就係有人投訴先做嘢,冇人投訴就乜都唔使做,咁即係冇人舉報,就當睇唔到

史高拉李 發表於 2022-12-18 11:32:40

愛煲老藕 發表於 2022-12-17 21:05
廉署有度最唔好嘅地方就係有人投訴先做嘢,冇人投訴就乜都唔使做,咁即係冇人舉報,就當睇唔到 ...

仲係港英政府管嗰陣時, 廉記會自動做嘢嘅啫, 回歸後冇人出聲咪當睇唔到囉{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-18 18:50:37

史高拉李 發表於 2022-12-18 11:32
仲係港英政府管嗰陣時, 廉記會自動做嘢嘅啫, 回歸後冇人出聲咪當睇唔到囉
...

而家唔好話要佢哋打大鱷呀!打烏蠅佢哋都,唔係點願旭手,乜都睇唔到,同廢政府一樣,唔做唔錯

史高拉李 發表於 2022-12-19 15:21:06

愛煲老藕 發表於 2022-12-18 18:50
而家唔好話要佢哋打大鱷呀!打烏蠅佢哋都,唔係點願旭手,乜都睇唔到,同廢政府一樣,唔做唔錯 ...

唔使講乜呀, 就沙中線廉記都唔出手調查就可想然知啦{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-19 21:22:44

史高拉李 發表於 2022-12-19 15:21
唔使講乜呀, 就沙中線廉記都唔出手調查就可想然知啦

係喎!史高拉李大哥你唔講,我都唔記得咗呢單嘢添,嘩!乜咁黑暗㗎!呢單嘢擺明係有景轟啦!

史高拉李 發表於 2022-12-20 14:04:01

愛煲老藕 發表於 2022-12-19 21:22
係喎!史高拉李大哥你唔講,我都唔記得咗呢單嘢添,嘩!乜咁黑暗㗎!呢單嘢擺明係有景轟啦! ...

香港政府不嬲都係官官相衛㗎啦{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-20 21:29:35

史高拉李 發表於 2022-12-20 14:04
香港政府不嬲都係官官相衛㗎啦

香港政府不嬲都係廢到無倫,好似而家日日爆萬幾宗,死幾十人,仲話要寬鬆,但係又唔係太鬆,不知所謂,見步行步亂咁嚟

史高拉李 發表於 2022-12-21 15:13:32

愛煲老藕 發表於 2022-12-20 21:29
香港政府不嬲都係廢到無倫,好似而家日日爆萬幾宗,死幾十人,仲話要寬鬆,但係又唔係太鬆,不知所謂,見步行步 ...

大陸E家咁嘅情況,你話阿爺答應即刻通關,睇怕到時真係國內D市民湧晒落嚟香港避疫情都似,香港又會宣布第六波疫情囉{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-21 18:57:04

史高拉李 發表於 2022-12-21 15:13
大陸E家咁嘅情況,你話阿爺答應即刻通關,睇怕到時真係國內D市民湧晒落嚟香港避疫情都似,香港又會宣布第 ...

我就覺得而家通關唔係最適當時間,一味就話呢個oricon唔係太嚴重,早嗰排又唔見佢哋咁講{:titter:}

史高拉李 發表於 2022-12-22 12:31:03

愛煲老藕 發表於 2022-12-21 18:57
我就覺得而家通關唔係最適當時間,一味就話呢個oricon唔係太嚴重,早嗰排又唔見佢哋咁講 ...

鈡南山E家先話唔係新冠肺炎而係新冠感冒喎,咁即係佢以前講果D說話係隨口噏啦,全中國人民俾佢拖累咗三年,搞到民不聊生,咁該當何罪呀,習主席{:mad:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-22 21:34:42

史高拉李 發表於 2022-12-22 12:31
鈡南山E家先話唔係新冠肺炎而係新冠感冒喎,咁即係佢以前講果D說話係隨口噏啦,全中國人民俾佢拖累咗三年 ...

係呀!根本阿爺有心擺上枱,知道佢最有公信力,最權威既專家,我覺得佢冇得揀,先焗住出嚟講

史高拉李 發表於 2022-12-23 12:04:45

愛煲老藕 發表於 2022-12-22 21:34
係呀!根本阿爺有心擺上枱,知道佢最有公信力,最權威既專家,我覺得佢冇得揀,先焗住出嚟講 ...

所以大陸逗音D人咪開始單單打打鈡南山囉{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-23 21:37:16

史高拉李 發表於 2022-12-23 12:04
所以大陸逗音D人咪開始單單打打鈡南山囉

咁講真又唔關佢事嘅,佢都係比人擺上枱,佢應該就嚟都退休㗎喇!無謂得罪班話到事嘅人啦

史高拉李 發表於 2022-12-24 14:44:12

愛煲老藕 發表於 2022-12-23 21:37
咁講真又唔關佢事嘅,佢都係比人擺上枱,佢應該就嚟都退休㗎喇!無謂得罪班話到事嘅人啦 ...

最慘係俾人民話佢係千古罪人呢{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-24 21:44:49

史高拉李 發表於 2022-12-24 14:44
最慘係俾人民話佢係千古罪人呢

咁你話佢怕市民多,定怕共產黨多?

史高拉李 發表於 2022-12-25 13:34:29

愛煲老藕 發表於 2022-12-24 21:44
咁你話佢怕市民多,定怕共產黨多?

今次係黨嚟講係怕人民作反,係D專家嚟講就緊係怕黨啦,為有夾硬吞咗尼只死貓{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-25 21:57:58

史高拉李 發表於 2022-12-25 13:34
今次係黨嚟講係怕人民作反,係D專家嚟講就緊係怕黨啦,為有夾硬吞咗尼只死貓
...

係呀!我有大陸朋友喺上面都話,今次白紙運動係成功咗,政府真係屈服,咁就真係仆街啦!肯定佢呢班友仔遲d又有進一步行動,見好唔收,得寸進尺,就呢班搞屎搞棍嘅人作風

史高拉李 發表於 2022-12-26 11:15:13

愛煲老藕 發表於 2022-12-25 21:57
係呀!我有大陸朋友喺上面都話,今次白紙運動係成功咗,政府真係屈服,咁就真係仆街啦!肯定佢呢班友仔遲d又 ...

所以大陸衞健委咪話由昨日起唔會公報確診同死亡數字囉,即係行番獨裁主義果一套,臭屎冚密{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-26 18:18:42

史高拉李 發表於 2022-12-26 11:15
所以大陸衞健委咪話由昨日起唔會公報確診同死亡數字囉,即係行番獨裁主義果一套,臭屎冚密
...

係呀!今日睇到呢單新聞,我都係咁樣諗,無私顯見私,證明疫情爆得好緊要,仲要話變咗感冒,嗰下真係講埋d低級大話

bralover2 發表於 2023-1-4 00:02:18

下星期有新血,大家夠唔夠膽玩?

TONY144800 發表於 2023-1-4 13:50:18

愛煲老藕 發表於 2022-12-26 18:18
係呀!今日睇到呢單新聞,我都係咁樣諗,無私顯見私,證明疫情爆得好緊要,仲要話變咗感冒,嗰下真係講埋d低級 ...

大家請放心,上面其實以有8-9成都( 羊 )了,只差我們未入群.........................
頁: 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 [31] 32 33
查看完整版本: 廟街企企