愛煲老藕 發表於 2022-11-7 17:58:44

史高拉李 發表於 2022-11-7 14:59
咁佢有冇咬過你呀

哈哈!咁又冇,反而我有幾次屌鳩過佢,因為佢詞不達意,留言喺微信,都唔知佢講乜撚嘢

史高拉李 發表於 2022-11-8 17:33:06

愛煲老藕 發表於 2022-11-7 17:58
哈哈!咁又冇,反而我有幾次屌鳩過佢,因為佢詞不達意,留言喺微信,都唔知佢講乜撚嘢 ...

哈哈哈⋯咁鳩怪{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-8 21:40:48

史高拉李 發表於 2022-11-8 17:33
哈哈哈⋯咁鳩怪

最衰我唔點樣先傳到語音通訊上xocat,唔係肯定笑死史高拉李大哥你

史高拉李 發表於 2022-11-9 12:12:02

愛煲老藕 發表於 2022-11-8 21:40
最衰我唔點樣先傳到語音通訊上xocat,唔係肯定笑死史高拉李大哥你

語音好似係上傳唔到架{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-9 17:53:31

史高拉李 發表於 2022-11-9 12:12
語音好似係上傳唔到架

史高拉李大哥,咁即係就算以前舊版xocat都係傳唔到㗎喇?

史高拉李 發表於 2022-11-10 09:31:21

愛煲老藕 發表於 2022-11-9 17:53
史高拉李大哥,咁即係就算以前舊版xocat都係傳唔到㗎喇?

文字上傳到嘅,等我間屋裝修完成後,用部電腦上傳與ELISE嘅對話俾你閲覧吖,藕兄{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-10 21:38:47

史高拉李 發表於 2022-11-10 09:31
文字上傳到嘅,等我間屋裝修完成後,用部電腦上傳與ELISE嘅對話俾你閲覧吖,藕兄
...

史高拉李大哥,好呀!睇得相多,睇吓文字都過癮

史高拉李 發表於 2022-11-11 09:34:32

愛煲老藕 發表於 2022-11-10 21:38
史高拉李大哥,好呀!睇得相多,睇吓文字都過癮

一於咁話{:victory:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-11 21:35:11

史高拉李 發表於 2022-11-11 09:34
一於咁話

史高拉李大哥唔使急,你間屋裝修完成,應該都係聖誕節之前

史高拉李 發表於 2022-11-12 06:52:20

愛煲老藕 發表於 2022-11-11 21:35
史高拉李大哥唔使急,你間屋裝修完成,應該都係聖誕節之前

唔係呀,係出年1月中先完成{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-12 21:38:03

史高拉李 發表於 2022-11-12 06:52
唔係呀,係出年1月中先完成

咁即係史高拉李大哥今次又係豪裝啦!最緊要新年趕得切

史高拉李 發表於 2022-11-13 12:20:09

愛煲老藕 發表於 2022-11-12 21:38
咁即係史高拉李大哥今次又係豪裝啦!最緊要新年趕得切

我住喺大埔廿幾三十年,尼次係第二次裝修,十幾年裝修一次唔過態吖{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-13 22:24:36

史高拉李 發表於 2022-11-13 12:20
我住喺大埔廿幾三十年,尼次係第二次裝修,十幾年裝修一次唔過態吖
...

咁又唔算,今次嘅裝修佬同史高拉李哥熟唔熟㗎?感覺上裝修係一件好麻煩嘅事

史高拉李 發表於 2022-11-14 11:38:31

愛煲老藕 發表於 2022-11-13 22:24
咁又唔算,今次嘅裝修佬同史高拉李哥熟唔熟㗎?感覺上裝修係一件好麻煩嘅事 ...

有錢就乜嘢都唔煩啦, 搵到間有信譽嘅裝修公司, 佢就幫你搞掂一切然後再搵搬屋公司, 將所有用嘅物件恿通運去倉庫寄存, 只係執啲衫褲去我外母屋企之嘛, 唔係好煩呀{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-14 19:17:03

史高拉李 發表於 2022-11-14 11:38
有錢就乜嘢都唔煩啦, 搵到間有信譽嘅裝修公司, 佢就幫你搞掂一切然後再搵搬屋公司, 將所有用嘅物件恿通運 ...

哈哈!呢句真唔怪得嗰班燶友成日頭痕啦!見到佢哋成日攤大手板問人哋攞囡囡嘅資料,令我諗起一種行業{:lol:}

BTS1988 發表於 2022-11-14 22:03:14

{:clap:}{:clap:}

史高拉李 發表於 2022-11-15 11:14:43

愛煲老藕 發表於 2022-11-14 19:17
哈哈!呢句真唔怪得嗰班燶友成日頭痕啦!見到佢哋成日攤大手板問人哋攞囡囡嘅資料,令我諗起一種行業{:lol ...

係邊種行業呀{:wondering:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-15 21:40:39

史高拉李 發表於 2022-11-15 11:14
係邊種行業呀

哈哈!大種乞衣,打工皇帝{:titter:}{:titter:}

史高拉李 發表於 2022-11-16 09:26:47

愛煲老藕 發表於 2022-11-15 21:40
哈哈!大種乞衣,打工皇帝

打工皇帝唔錯㗎,黃台之瓜個馬仔,年薪過千萬㗎,你估少嘢呀{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-16 21:21:25

史高拉李 發表於 2022-11-16 09:26
打工皇帝唔錯㗎,黃台之瓜個馬仔,年薪過千萬㗎,你估少嘢呀

係呀!和黃嗰個打工皇帝霍建寧,年薪兩億㗎!仲多過特首50倍人工

史高拉李 發表於 2022-11-17 09:36:36

愛煲老藕 發表於 2022-11-16 21:21
係呀!和黃嗰個打工皇帝霍建寧,年薪兩億㗎!仲多過特首50倍人工

唔係化,冇咁誇張係化{:wondering:}

Csl-csl 發表於 2022-11-17 13:18:56

Hellooooooooooooooo

愛煲老藕 發表於 2022-11-17 17:36:44

史高拉李 發表於 2022-11-17 09:36
唔係化,冇咁誇張係化

100%肯定係,因為佢已經唔係第一年攞全港打工皇帝,攞咗好多年㗎喇

https://marketdigest.io/%E8%82%A1%E7%A5%A8%E6%95%99%E5%AD%B8/%E6%89%93%E5%B7%A5%E7%9A%87%E5%B8%9D-%E6%89%93%E5%B7%A5%E7%9A%87%E5%B8%9D%E9%9C%8D%E5%BB%BA%E5%AF%A7%E5%B9%B4%E8%96%AA%E8%BF%912%E5%84%84-%E4%BB%96%E7%82%BA%E6%9D%8E%E5%98%89%E8%AA%A0%E7%AB%8B%E4%B8%8B%E4%BB%80%E9%BA%BC%E6%B1%97%E9%A6%AC%E5%8A%9F%E5%8B%9E

史高拉李 發表於 2022-11-18 13:01:53

愛煲老藕 發表於 2022-11-17 17:36
100%肯定係,因為佢已經唔係第一年攞全港打工皇帝,攞咗好多年㗎喇

https://marketdigest.io/%E8%82%A1%E7 ...

就我所知佢年薪都係千零二千萬蔗喎,因我以前個群組有個師兄,次次食完飯後我就係與佢一起去NC玩嘅{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-18 17:29:08

史高拉李 發表於 2022-11-18 13:01
就我所知佢年薪都係千零二千萬蔗喎,因我以前個群組有個師兄,次次食完飯後我就係與佢一起去NC玩嘅{:tong ...

屈臣氏董事總經理黎啟明年薪都六千幾萬啦!霍建寧係和黃第一把交椅,同埋有業績公佈㗎嘛!唔通咁大間上市公司會做假㗎咩!嗰位師兄可能就係作大啦!霍先生同佢去nc玩,我夠話我靚仔過古天樂,講就係呀!{:titter:}

https://hk.finance.yahoo.com/news/%E6%89%93%E5%B7%A5%E7%9A%87%E5%B8%9D-%E9%9C%8D%E5%BB%BA%E5%AF%A7%E5%8E%BB%E5%B9%B4%E9%95%B7%E5%92%8C%E7%B8%BD%E5%B9%B4%E8%96%AA%E5%A2%9E16-%E8%87%B31-92%E5%84%84-%E7%9B%B8%E7%95%B6%E6%96%BC%E6%AF%8F%E5%88%86%E9%90%98%E8%B3%BA1111%E5%85%83-031739291.html

史高拉李 發表於 2022-11-19 14:01:40

愛煲老藕 發表於 2022-11-18 17:29
屈臣氏董事總經理黎啟明年薪都六千幾萬啦!霍建寧係和黃第一把交椅,同埋有業績公佈㗎嘛!唔通咁大間上市 ...

網上講嘅嘢你都好信嘅, 信佢一成都雙目失明啦{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-19 21:40:48

史高拉李 發表於 2022-11-19 14:01
網上講嘅嘢你都好信嘅, 信佢一成都雙目失明啦

梗係唔係淨係網上講啦!上市公司有公佈業績,東方財經版年年都有報導,加上好多財經猛人都有講過呢件事,霍建寧係幫李嘉誠搵到好多錢嘅!可能你個群組網友根本就唔識佢,唔知人哋乜頭乜路,如果知道霍建寧佢咁猛料,我諗嗰個網友唔會話同過佢去上NC玩啦!

史高拉李 發表於 2022-11-20 10:21:59

愛煲老藕 發表於 2022-11-19 21:40
梗係唔係淨係網上講啦!上市公司有公佈業績,東方財經版年年都有報導,加上好多財經猛人都有講過呢件事,霍 ...

我冇講過話個網友同霍健寧去NC玩播{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-20 19:44:39

史高拉李 發表於 2022-11-20 10:21
我冇講過話個網友同霍健寧去NC玩播

Sorry,我冇睇清楚,咁講番嗰位師兄,佢根本就係斷估冇辛苦,霍建寧唔係最近呢一兩年攞打工皇帝㗎啦!已經攞咗十幾年我諗佢連人哋幾多歲都唔知,霍先生今年70歲,我就真係唔信,我有咁多間傳媒年年都為咗呢位霍先生,作大條數啦!

史高拉李 發表於 2022-11-21 11:57:57

愛煲老藕 發表於 2022-11-20 19:44
Sorry,我冇睇清楚,咁講番嗰位師兄,佢根本就係斷估冇辛苦,霍建寧唔係最近呢一兩年攞打工皇帝㗎啦!已經攞 ...

咁我唔知佢係咪斷估呀, 但係佢真係霍建寧嘅馬仔喎, 事關我睇過佢好多同霍建寧一齊嘅相{:tongue:}
頁: 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37
查看完整版本: 當年放生佢,到而家都有揼春嘅感覺