Eduardo 發表於 2021-10-5 00:04:32

醫局街被咬

早兩日行到醫局街,被一中女打招呼,半推半就之下入左去,上閣樓,三間窄房,聽到晒呻吟聲!我則揼骨變按摩,按摩變找尋出路,但中婦冇重新舖新毛巾或新床冚,故此被木蚤咬了十幾粒大"痕癢',蝕晒大本!!!

愛煲老藕 發表於 2021-10-5 01:33:32

果頭d鋪比較冇咁乾淨

sokokyan 發表於 2021-10-5 09:09:11

terrible.thank for your sharing

Eduardo 發表於 2021-10-5 10:54:22

愛煲老藕 發表於 2021-10-5 01:33
果頭d鋪比較冇咁乾淨

You're totally write, very dirty. Cheap stuff got cheap facilities.

Eduardo 發表於 2021-10-5 10:55:34

You're totally right, very dirty

愛煲老藕 發表於 2021-10-5 13:36:37

Eduardo 發表於 2021-10-5 10:54
You're totally write, very dirty. Cheap stuff got cheap facilities.

I'm most afraid of dirty places,So I won't patronize

史高拉李 發表於 2021-10-5 20:09:16

師兄....如果真係畀木蝨咬, 咁你就大鑊喇, 小心你帶咗啲木蝨返屋企呀{:mad:}{:sweat:}

11gbs 發表於 2021-10-6 03:34:22

醫局街果便好少幫襯

愛煲老藕 發表於 2021-10-7 22:46:42

史高拉李 發表於 2021-10-5 20:09
師兄....如果真係畀木蝨咬, 咁你就大鑊喇, 小心你帶咗啲木蝨返屋企呀
...

史高拉李大哥有冇試過帶咗啲木蝨返屋企呀?

史高拉李 發表於 2021-10-8 10:16:53

愛煲老藕 發表於 2021-10-7 22:46
史高拉李大哥有冇試過帶咗啲木蝨返屋企呀?

我就冇試過自己帶木蝨返屋企, 但係畀人帶木蝨去我屋企就試过一次, 搞到我一頭煙{:cry:}

petpetlover 發表於 2021-10-8 12:07:53

why not just quit the place ? very cheap ?

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 14:05:03

史高拉李 發表於 2021-10-8 10:16
我就冇試過自己帶木蝨返屋企, 但係畀人帶木蝨去我屋企就試过一次, 搞到我一頭煙
...

咁乸大鑊,史高拉李大哥有咩辦法處理呀?

史高拉李 發表於 2021-10-8 14:43:19

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 14:05
咁乸大鑊,史高拉李大哥有咩辦法處理呀?

放咗兩次日本炸彈炸鳩死曬佢哋, 從此絕跡{:victory:}

wolfdog999 發表於 2021-10-8 15:15:31

Thanks for sharing !

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 17:51:59

史高拉李 發表於 2021-10-8 14:43
放咗兩次日本炸彈炸鳩死曬佢哋, 從此絕跡

我都好似聽過喎!係咪咋嗰陣時要離開屋企一陣呀?因為嗰陣味好難聞

史高拉李 發表於 2021-10-8 19:14:26

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 17:51
我都好似聽過喎!係咪咋嗰陣時要離開屋企一陣呀?因為嗰陣味好難聞

係呀....要離開屋企兩個小時{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 21:44:00

史高拉李 發表於 2021-10-8 19:14
係呀....要離開屋企兩個小時

咁應該都幾有用,搞過一次,以後冇木蝨

史高拉李 發表於 2021-10-8 22:26:52

愛煲老藕 發表於 2021-10-8 21:44
咁應該都幾有用,搞過一次,以後冇木蝨

係呀, 我發覺得早咋, 如果再耐啲時間, 嘢到周圍都係就要搵滅蟲專家黎搞㗎喇, 咁就真係大撚鑊, 聽講話要買過曬啲傢俬, 要幾日先至搞得掂嘅喎{:sweat:}

mini169 發表於 2021-10-8 22:41:52

糯米唔知得唔得

愛煲老藕 發表於 2021-10-9 01:29:41

mini169 發表於 2021-10-8 22:41
糯米唔知得唔得

咁就唔知喇,漂白水可能得

愛煲老藕 發表於 2021-10-9 22:52:32

史高拉李 發表於 2021-10-8 22:26
係呀, 我發覺得早咋, 如果再耐啲時間, 嘢到周圍都係就要搵滅蟲專家黎搞㗎喇, 咁就真係大撚鑊, 聽講話要買 ...

好彩史高拉李大哥反應好快,發覺得及時,換過晒d傢俬,真係幾甘㗎!所以話屋企有個乜都識有用男人,係幾重要

史高拉李 發表於 2021-10-10 10:00:04

mini169 發表於 2021-10-8 22:41
糯米唔知得唔得

如果係得嘅, 就唔使滅蝨專家呢個行業啦{:titter:}

史高拉李 發表於 2021-10-10 10:01:10

愛煲老藕 發表於 2021-10-9 01:29
咁就唔知喇,漂白水可能得

一樣唔得㗎{:sweat:}

史高拉李 發表於 2021-10-10 10:04:51

愛煲老藕 發表於 2021-10-9 22:52
好彩史高拉李大哥反應好快,發覺得及時,換過晒d傢俬,真係幾甘㗎!所以話屋企有個乜都識有用男人,係幾重要 ...

係呀....話啲木蝨一日可以出生200隻, 你諗下都幾恐怖{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2021-10-10 18:43:51

史高拉李 發表於 2021-10-10 10:04
係呀....話啲木蝨一日可以出生200隻, 你諗下都幾恐怖

果d杜蝨藥味道難唔難聞架?

史高拉李 發表於 2021-10-10 23:37:52

愛煲老藕 發表於 2021-10-10 18:43
果d杜蝨藥味道難唔難聞架?

唔係木蝨藥, 係日本炸彈, 咁唔知喎, 因為要離開間屋兩小時, 返到屋企聞唔到有味喎{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2021-10-11 01:31:10

史高拉李 發表於 2021-10-10 23:37
唔係木蝨藥, 係日本炸彈, 咁唔知喎, 因為要離開間屋兩小時, 返到屋企聞唔到有味喎
...

本d科技真係先進,連絕蛇蟲鼠蟻都咁醒

史高拉李 發表於 2021-10-11 11:03:12

愛煲老藕 發表於 2021-10-11 01:31
本d科技真係先進,連絕蛇蟲鼠蟻都咁醒

聽啲藥房佬講, 呢隻日本炸彈對少量木蝨就可以杜絕, 如果大量嘅就一定要搵滅蝨專家先搞得掂{:5_211:}

愛煲老藕 發表於 2021-10-11 17:44:26

史高拉李 發表於 2021-10-11 11:03
聽啲藥房佬講, 呢隻日本炸彈對少量木蝨就可以杜絕, 如果大量嘅就一定要搵滅蝨專家先搞得掂
...

唔知呢d咁嘅日本炸彈對,頭蝨有冇功效嘅呢?

史高拉李 發表於 2021-10-11 18:59:53

愛煲老藕 發表於 2021-10-11 17:44
唔知呢d咁嘅日本炸彈對,頭蝨有冇功效嘅呢?

車....對頭蝨梗係冇用啦, 呢隻炸彈嘅說明書講明人畜要離開間屋㗎嘛, 咁點會消滅到頭蝨嘅啫, 自己消滅頭蝨嘅方法係要首先剃光個頭, 然後搽啲火水落個頭度, 搽得幾次就搞掂㗎哪{:tongue:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 醫局街被咬