史高拉李 發表於 2021-9-27 20:32:56

我的嗜好係隨街獵影 之四十四

東莞茶山地鐵內外的靚女{:loveeyes:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-27 20:48:27

東莞掃黃多年,仲有咁多靚女嘅!

史高拉李 發表於 2021-9-27 20:50:59

愛煲老藕 發表於 2021-9-27 20:48
東莞掃黃多年,仲有咁多靚女嘅!

呢度係東莞石龍茶山呀, 你估常平咩{:titter:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-27 21:52:29

史高拉李 發表於 2021-9-27 20:50
呢度係東莞石龍茶山呀, 你估常平咩

我都唔知道石龍茶山喺邊,近唔近虎門㗎?

史高拉李 發表於 2021-9-27 22:58:18

愛煲老藕 發表於 2021-9-27 21:52
我都唔知道石龍茶山喺邊,近唔近虎門㗎?

搭和諧號去常平, 再過兩個站咪石龍站囉, 虎門同石龍一個喺東一個喺西點同呢, 喺石龍去虎門搭地鐵都成十個站㗎{:tongue:}

joetang169 發表於 2021-9-28 00:33:41

謝謝分享

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 01:19:53

史高拉李 發表於 2021-9-27 22:58
搭和諧號去常平, 再過兩個站咪石龍站囉, 虎門同石龍一個喺東一個喺西點同呢, 喺石龍去虎門搭地鐵都成十個 ...

史高拉李大哥真係犀利,中國通,樣樣都識

strongmanhk 發表於 2021-9-28 09:35:16

正{:verygood:}

史高拉李 發表於 2021-9-28 11:27:45

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 01:19
史高拉李大哥真係犀利,中國通,樣樣都識

唔係我喺度認屎認屁呀, 整個廣東省東南西北方我行勻過曬{:soldier:}

pauwaikeung 發表於 2021-9-28 12:34:37

Very good Thank you for sharing..
史高拉李{:5_213:}{:5_213:}

hksch1 發表於 2021-9-28 15:35:51

thanks for sharing

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 19:33:23

史高拉李 發表於 2021-9-28 11:27
唔係我喺度認屎認屁呀, 整個廣東省東南西北方我行勻過曬

史高拉李大哥真係犀利,咁我問你呢個問題,你最有資格答我,就係其實咁多年來大陸有冇進步??

史高拉李 發表於 2021-9-28 21:25:11

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 19:33
史高拉李大哥真係犀利,咁我問你呢個問題,你最有資格答我,就係其實咁多年來大陸有冇進步?? ...

我喺1987年就上去大陸做生意, 嗰陣時聯檢大樓都係一片菜田, 最高嗰座大廈都係新都酒店, 香格里拉同羅湖城都仲未有, 你睇下而家深圳羅湖周圍都係高樓大廈, 你就知有冇進步喇{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 22:39:51

史高拉李 發表於 2021-9-28 21:25
我喺1987年就上去大陸做生意, 嗰陣時聯檢大樓都係一片菜田, 最高嗰座大廈都係新都酒店, 香格里拉同羅湖城 ...

史高拉李大哥咁講,大陸即係進步一日千里,擺到明就係超咗我哋香港

史高拉李 發表於 2021-9-29 00:32:46

愛煲老藕 發表於 2021-9-28 22:39
史高拉李大哥咁講,大陸即係進步一日千里,擺到明就係超咗我哋香港

我上去嗰時羅湖都好荒蕪㗎, 最靚嗰條馬路就係濱河路同埋深南大道㗎咋, 但係深南大道去到香蜜湖打後嗰啲係黃泥路嚟㗎{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 01:03:15

史高拉李 發表於 2021-9-29 00:32
我上去嗰時羅湖都好荒蕪㗎, 最靚嗰條馬路就係濱河路同埋深南大道㗎咋, 但係深南大道去到香蜜湖打後嗰啲係 ...

咁史高拉李大哥好清楚見證深圳嘅發展

史高拉李 發表於 2021-9-29 12:06:41

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 01:03
咁史高拉李大哥好清楚見證深圳嘅發展

我係中國改革開放嘅第二批上去做生意嘅人嚟㗎{:soldier:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 12:56:30

史高拉李 發表於 2021-9-29 12:06
我係中國改革開放嘅第二批上去做生意嘅人嚟㗎

咦!咁即係史高拉李大哥上面識得好多猛人㗎喇喎

史高拉李 發表於 2021-9-29 15:14:22

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 12:56
咦!咁即係史高拉李大哥上面識得好多猛人㗎喇喎

最猛識得咪係市委書記, 公安處長, 消防處長, 武警隊長, 同埋民兵嘅阿頭{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 17:33:33

史高拉李 發表於 2021-9-29 15:14
最猛識得咪係市委書記, 公安處長, 消防處長, 武警隊長, 同埋民兵嘅阿頭
...

嘩!咁我第日要跟住史高拉李大哥返上大陸就得啦!因為可以打橫行,夠晒安全感

史高拉李 發表於 2021-9-29 22:46:33

愛煲老藕 發表於 2021-9-29 17:33
嘩!咁我第日要跟住史高拉李大哥返上大陸就得啦!因為可以打橫行,夠晒安全感 ...

依家同80年代果時唔同啦, 收得好緊呀, 我都低調咗好多{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 02:13:44

史高拉李 發表於 2021-9-29 22:46
依家同80年代果時唔同啦, 收得好緊呀, 我都低調咗好多

史高拉李大哥果然係識時務者為俊傑

hoho1567 發表於 2021-9-30 04:11:09

Thanks for sharing

史高拉李 發表於 2021-9-30 12:23:05

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 02:13
史高拉李大哥果然係識時務者為俊傑

唔識睇風頭, 點喺大陸做生意呀{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 13:11:49

史高拉李 發表於 2021-9-30 12:23
唔識睇風頭, 點喺大陸做生意呀

咁樣即係同揸車一樣,如果喺大陸揸車揸得掂,去到世界都通行

史高拉李 發表於 2021-9-30 14:37:03

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 13:11
咁樣即係同揸車一樣,如果喺大陸揸車揸得掂,去到世界都通行

初初我都唔慣㗎, 幾乎奶嘢, 香港係左上右落, 大陸係右上左落, 我試過駛錯相反方向, 幾乎炒大鑊{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 17:33:55

史高拉李 發表於 2021-9-30 14:37
初初我都唔慣㗎, 幾乎奶嘢, 香港係左上右落, 大陸係右上左落, 我試過駛錯相反方向, 幾乎炒大鑊
...

大吉利是Touch wood,史高拉李大哥揸車咁多年,有冇試過真係瀨嘢撞車?

史高拉李 發表於 2021-9-30 18:17:48

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 17:33
大吉利是Touch wood,史高拉李大哥揸車咁多年,有冇試過真係瀨嘢撞車?

梗有啦, 攞得太盡成架車擒咗上壆, 要報銷{:cry:}

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 22:33:42

史高拉李 發表於 2021-9-30 18:17
梗有啦, 攞得太盡成架車擒咗上壆, 要報銷

咁大鑊!嗰架乜嘢車嚟㗎?司力架?Fairlady?

史高拉李 發表於 2021-9-30 23:44:51

愛煲老藕 發表於 2021-9-30 22:33
咁大鑊!嗰架乜嘢車嚟㗎?司力架?Fairlady?

係架ALFA ROMEO 8C COMPETIZIONE系列{:soldier:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 我的嗜好係隨街獵影 之四十四