史高拉李 發表於 2022-11-17 13:53:47

愛煲老藕 發表於 2022-11-16 17:06
佢最好去收埋皮啦!香港開埠以來本來未試過咁慘嘅總方就係畀呢個千古罪人搞成咁,佢就算死一百次,我諗都冇 ...

唔係佢仲好意思一知道自己坐上咗個位就自認係女媧士,補青天喎,真係畀後人笑大個口{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-17 17:19:45

史高拉李 發表於 2022-11-17 13:53
唔係佢仲好意思一知道自己坐上咗個位就自認係女媧士,補青天喎,真係畀後人笑大個口
...

佢而家冇得冧莊做多一屆,我肯定佢條氣唔順啦!諗住本來好穩陣嘅,點知一個疫情,將條臭閪被迫提早退休,抵撚佢死

史高拉李 發表於 2022-11-18 13:09:43

愛煲老藕 發表於 2022-11-17 17:19
佢而家冇得冧莊做多一屆,我肯定佢條氣唔順啦!諗住本來好穩陣嘅,點知一個疫情,將條臭閪被迫提早退休,抵撚 ...

如果佢仲冧莊,真係你唔走我都走呀{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-18 17:17:40

史高拉李 發表於 2022-11-18 13:09
如果佢仲冧莊,真係你唔走我都走呀

其實佢任務已經完成㗎啦!呢班漢奸大肆破壞,搞到香港開埠以來最亂嘅局面,分化咗市民,亦都唔會修復番

史高拉李 發表於 2022-11-19 14:08:54

愛煲老藕 發表於 2022-11-18 17:17
其實佢任務已經完成㗎啦!呢班漢奸大肆破壞,搞到香港開埠以來最亂嘅局面,分化咗市民,亦都唔會修復番 ...

又唔可以話修復唔到嘅, 不過要嘥幾十年嘅時間先修復返好啫{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-19 17:40:09

史高拉李 發表於 2022-11-19 14:08
又唔可以話修復唔到嘅, 不過要嘥幾十年嘅時間先修復返好啫

幾十年?都好難呀!因為除非佢哋真係一次過死咗九成人,呢班乞衣會一代傳一代,好似吸血殭屍咁,幫佢哋下一代洗腦㗎

史高拉李 發表於 2022-11-20 13:12:44

愛煲老藕 發表於 2022-11-19 17:40
幾十年?都好難呀!因為除非佢哋真係一次過死咗九成人,呢班乞衣會一代傳一代,好似吸血殭屍咁,幫佢哋下一 ...

咁尼D咪要靠阿爺出手囉{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-20 18:46:32

史高拉李 發表於 2022-11-20 13:12
咁尼D咪要靠阿爺出手囉

咁我覺得真係逼到阿爺出手,到時已經唔係叫做修復,係叫剷除

史高拉李 發表於 2022-11-21 12:58:52

愛煲老藕 發表於 2022-11-20 18:46
咁我覺得真係逼到阿爺出手,到時已經唔係叫做修復,係叫剷除

但我又覺得阿爺冇咁大決心囉, 只係由得香港人自己人打自己人{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-21 17:41:25

史高拉李 發表於 2022-11-21 12:58
但我又覺得阿爺冇咁大決心囉, 只係由得香港人自己人打自己人

係呀!其實幾年前有心擺平,話都冇咁易啦,諸多藉口,一國兩制,我又真係唔信呢班畜生放個炸彈炸放軍總部,都唔出手

史高拉李 發表於 2022-11-22 13:59:21

愛煲老藕 發表於 2022-11-21 17:41
係呀!其實幾年前有心擺平,話都冇咁易啦,諸多藉口,一國兩制,我又真係唔信呢班畜生放個炸彈炸放軍總部,都 ...

好簡單啫, 你睇依家肥佬黎直情踩到上心口, 請個洋大狀帮佢打官司, 香港律政司上訴到去終審庭都一樣輸, 嗰班畜牲都唔放阿爺同特區政府在眼內, 所以我咪話香港國安法係廢紙嚟嘅啰{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-22 17:59:40

史高拉李 發表於 2022-11-22 13:59
好簡單啫, 你睇依家肥佬黎直情踩到上心口, 請個洋大狀帮佢打官司, 香港律政司上訴到去終審庭都一樣輸, 嗰 ...

呀!擺明呢次落晒面㗎喇!國安法可以任得佢請個御用英國大律師過嚟幫手,終極審都輸埋,濕鳩政府仲戇鳩鳩咁,完全都唔覺得冇面

史高拉李 發表於 2022-11-23 13:17:24

愛煲老藕 發表於 2022-11-22 17:59
呀!擺明呢次落晒面㗎喇!國安法可以任得佢請個御用英國大律師過嚟幫手,終極審都輸埋,濕鳩政府仲戇鳩鳩咁 ...

依家話上訴到去終極法院, 又睇下呢次點啦, 我睇都係兇多吉少嘅啦, 一定要谷阿爺出手{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-23 17:12:25

史高拉李 發表於 2022-11-23 13:17
依家話上訴到去終極法院, 又睇下呢次點啦, 我睇都係兇多吉少嘅啦, 一定要谷阿爺出手
...

如果站在剝花生嘅角度睇,直情梗係最好比佢請個英國御用大律師,仲要幫佢打甩,放埋佢出嚟!咁就真係好睇過戲啦!{:titter:}{:titter:}

史高拉李 發表於 2022-11-24 13:47:38

愛煲老藕 發表於 2022-11-23 17:12
如果站在剝花生嘅角度睇,直情梗係最好比佢請個英國御用大律師,仲要幫佢打甩,放埋佢出嚟!咁就真係好睇過 ...

但係時至今日阿爺都冇出過半句声, 都唔知佢想點{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-24 17:34:46

史高拉李 發表於 2022-11-24 13:47
但係時至今日阿爺都冇出過半句声, 都唔知佢想點

本來最大尚方寶劍嘅緊急法,曾經當年都有比淋病,搞咁多大鑊嘢,但條臭西佢一次都冇用,初頭呢條國安法係威係勢,嚇到漢奸狗賊有d淆底,後咪又係雷聲大雨點小

史高拉李 發表於 2022-11-25 12:17:42

愛煲老藕 發表於 2022-11-24 17:34
本來最大尚方寶劍嘅緊急法,曾經當年都有比淋病,搞咁多大鑊嘢,但條臭西佢一次都冇用,初頭呢條國安法係威係 ...

呢啲咪就係話阿爺做啲唔做啲囉, 特登畀啲法律罅人捐{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-25 21:24:53

史高拉李 發表於 2022-11-25 12:17
呢啲咪就係話阿爺做啲唔做啲囉, 特登畀啲法律罅人捐

法治唔掂,民生又唔掂,經濟又搞唔掂,疫情更加唔掂,換咗特首一樣唔掂

史高拉李 發表於 2022-11-26 16:29:39

愛煲老藕 發表於 2022-11-25 21:24
法治唔掂,民生又唔掂,經濟又搞唔掂,疫情更加唔掂,換咗特首一樣唔掂

仲衰過淋病添{:cry:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-26 17:30:12

史高拉李 發表於 2022-11-26 16:29
仲衰過淋病添

係呀!佢直情崇洋到出哂面,佢d國語仲渣過淋病好多,又唔小心確診,淋病喺最高峰期嗰陣時都冇瀨嘢啦

史高拉李 發表於 2022-11-27 12:26:18

愛煲老藕 發表於 2022-11-26 17:30
係呀!佢直情崇洋到出哂面,佢d國語仲渣過淋病好多,又唔小心確診,淋病喺最高峰期嗰陣時都冇瀨嘢啦 ...

佢諗住唔戴口罩可以用真面目同阿爺握手見傳媒嘛{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-27 19:04:13

史高拉李 發表於 2022-11-27 12:26
佢諗住唔戴口罩可以用真面目同阿爺握手見傳媒嘛

咁抵佢死啦!搏上鏡、結果博出個病{:titter:}

史高拉李 發表於 2022-11-28 17:22:04

愛煲老藕 發表於 2022-11-27 19:04
咁抵佢死啦!搏上鏡、結果博出個病

阿爺尼幾日都冇出現過,都唔知係咪畀佢過咗一棟添喎{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-28 22:15:54

史高拉李 發表於 2022-11-28 17:22
阿爺尼幾日都冇出現過,都唔知係咪畀佢過咗一棟添喎

史高拉李大哥你咁講真係有可能喎!佢哋貫徹始,終報喜不報憂,又玩隱瞞嗰隻

史高拉李 發表於 2022-11-29 14:57:12

愛煲老藕 發表於 2022-11-28 22:15
史高拉李大哥你咁講真係有可能喎!佢哋貫徹始,終報喜不報憂,又玩隱瞞嗰隻 ...

E家國內日日爆到九彩都唔見阿爺出嚟發吓聲,睇嚟真係中咗招呀{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-29 17:48:24

史高拉李 發表於 2022-11-29 14:57
E家國內日日爆到九彩都唔見阿爺出嚟發吓聲,睇嚟真係中咗招呀

係呀!所以柒撚懵懵,呢次肯定孭哂鑊,上面更加唔妥佢,多過淋病,嘢又做得少,撞板就多過食飯

史高拉李 發表於 2022-11-30 12:24:00

愛煲老藕 發表於 2022-11-29 17:48
係呀!所以柒撚懵懵,呢次肯定孭哂鑊,上面更加唔妥佢,多過淋病,嘢又做得少,撞板就多過食飯 ...

所以當個差嘅人, 未必適合坐特首呢個位嘅, 始終係有行政經驗關係好啲嘅{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2022-11-30 17:23:56

史高拉李 發表於 2022-11-30 12:24
所以當個差嘅人, 未必適合坐特首呢個位嘅, 始終係有行政經驗關係好啲嘅
...

咁即係就算比鄧炳強做呢個位,頂多都係好佢少少

史高拉李 發表於 2022-12-1 14:48:49

愛煲老藕 發表於 2022-11-30 17:23
咁即係就算比鄧炳強做呢個位,頂多都係好佢少少

最低限度鄧一哥肯出聲吖嘛{:victory:}

愛煲老藕 發表於 2022-12-1 21:46:53

史高拉李 發表於 2022-12-1 14:48
最低限度鄧一哥肯出聲吖嘛

咪係,呢條咁嘅柒撚懵懵,側側膊,唔多覺,睇嚟未來嘅任期,佢都係服侍嗰班地產佬富商多㗎喇
頁: 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43
查看完整版本: 時鐘酒店