愛煲老藕 發表於 2023-3-27 17:40:11

史高拉李 發表於 2023-3-26 21:05
咁都係我對D囡囡好,佢地先對我咁好啫

所以如果喺歡場史高拉李大哥你爭女,咪好蝕底

史高拉李 發表於 2023-3-27 22:09:35

愛煲老藕 發表於 2023-3-27 17:40
所以如果喺歡場史高拉李大哥你爭女,咪好蝕底

亦冇人敢與我爭囡嘅,就算有我都會俾囡囡佢自已揸FIT坐邊個㗎,我好民主嘅{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2023-3-28 17:48:03

史高拉李 發表於 2023-3-27 22:09
亦冇人敢與我爭囡嘅,就算有我都會俾囡囡佢自已揸FIT坐邊個㗎,我好民主嘅
...

史高拉李大哥點止民主呀!仲好有風度添,唔會阻人搵食

史高拉李 發表於 2023-3-29 12:12:18

愛煲老藕 發表於 2023-3-28 17:48
史高拉李大哥點止民主呀!仲好有風度添,唔會阻人搵食

每個人都有佢嘅選擇杈利嘅{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2023-3-29 17:50:32

史高拉李 發表於 2023-3-29 12:12
每個人都有佢嘅選擇杈利嘅

最弊而家成日講權利講民主嗰班,就係最唔民主嘅假道學

史高拉李 發表於 2023-3-29 20:31:38

愛煲老藕 發表於 2023-3-29 17:50
最弊而家成日講權利講民主嗰班,就係最唔民主嘅假道學

對佢講就要民主,佢對你講就出拳頭{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2023-3-30 17:18:19

史高拉李 發表於 2023-3-29 20:31
對佢講就要民主,佢對你講就出拳頭

總之一日大陸唔全面收番香港,呢班民主派一定會繼續搞事

史高拉李 發表於 2023-3-31 13:02:19

愛煲老藕 發表於 2023-3-30 17:18
總之一日大陸唔全面收番香港,呢班民主派一定會繼續搞事

全面收番香港不特止,仲要整個政府公務員班子全面改用國內官員嚟領導先OK{:victory:}

愛煲老藕 發表於 2023-3-31 17:53:01

史高拉李 發表於 2023-3-31 13:02
全面收番香港不特止,仲要整個政府公務員班子全面改用國內官員嚟領導先OK
...

我諗呢個多數都係得個盼望,肯定唔會都得啦!因為香港已經冇利用價值,得Q閒派多人嘅管治咩{:lol:}

乙丙 發表於 2023-3-31 23:57:32

thx for sharing ching

史高拉李 發表於 2023-4-1 08:03:00

愛煲老藕 發表於 2023-3-31 17:53
我諗呢個多數都係得個盼望,肯定唔會都得啦!因為香港已經冇利用價值,得Q閒派多人嘅管治咩 ...

咁就係哪,你睇自上月1號香港全面聽從方向報說話去做,解除所有疫症條後,市面情況如何就知啦,阿爺只係放國內三四線嘅市民來港,個個都係參加平價團,窮撚到係街邊食兩餸飯,跟住行吓尖沙咀海濱公園就返上深圳走人,仲有阿爺放D乞兒過嚟乞食,正正兜兜面摑柒D黑傳媒,尼兩日方向報轉口風哪,話乜嘢世界經濟大環境所催,香港復常經濟要等到下半年先有起色,尼番說話我曾經係到講過話下半年至明年上半先可以復常啦,估唔到方向報都係執我口水尾食我屁,真係覺得好鳩好笑,D創業者真係俾方向報害到灘灘腰{:lol:}

gasgaschoi 發表於 2023-4-1 22:53:46

thank you for shairing

愛煲老藕 發表於 2023-4-3 18:39:55

史高拉李 發表於 2023-4-1 08:03
咁就係哪,你睇自上月1號香港全面聽從方向報說話去做,解除所有疫症條後,市面情況如何就知啦,阿爺只係 ...

史高拉李大哥比方向報更有先見之明,而且你永遠對事不對人,唔會好似佢哋咁樣,係又鬧,唔係又鬧,好似想推翻政權為止,我就冇睇好,香港嘅經濟會回復番以前8成,無論經濟民生,平平穩穩,我已經收貨㗎喇

史高拉李 發表於 2023-4-4 09:01:11

愛煲老藕 發表於 2023-4-3 18:39
史高拉李大哥比方向報更有先見之明,而且你永遠對事不對人,唔會好似佢哋咁樣,係又鬧,唔係又鬧,好似想推翻 ...

係呀,冇錯,E家係市面真係多咗人呀,就以上水嚟講真係多番好多藥房,旦只係得D水貨客多,其實只係小數內地客幫襯一千幾百嘅貨仔,你話點帶動香港經濟復甦吖,嘥氣{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-4 17:56:30

史高拉李 發表於 2023-4-4 09:01
係呀,冇錯,E家係市面真係多咗人呀,就以上水嚟講真係多番好多藥房,旦只係得D水貨客多,其實只係小數內 ...

明明係一個元氣大傷,身患重病嘅病人,政府都講到就快會好番,而家都起碼全康復咗七八成,根本就係自己呃自己

pauwaikeung 發表於 2023-4-4 19:39:18

Very good Thank you for sharing

史高拉李 發表於 2023-4-5 09:58:40

愛煲老藕 發表於 2023-4-4 17:56
明明係一個元氣大傷,身患重病嘅病人,政府都講到就快會好番,而家都起碼全康復咗七八成,根本就係自己呃自己 ...

香港已經唔係一個購物天堂哪,而且物價又貴,只係得物質保証係冇用嘅,E家市面人流多冇用㗎,俗語話見屎忽郁,旦唔見米白,D大陸客個個都係一日來回,晚上食完飯就返SZ,咁點會帶動香港經濟吖,大陸客個個E家都識去海南島買平嘢啦,市况就好似二零一幾年嘅香港咁,人山人海,真係世界輪流轉囉{:sweat:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-5 20:38:38

史高拉李 發表於 2023-4-5 09:58
香港已經唔係一個購物天堂哪,而且物價又貴,只係得物質保証係冇用嘅,E家市面人流多冇用㗎,俗語話見屎 ...

咁冇得怨,抵死㗎!垃圾政府縱容黑暴又踢喼又打遊客,全世界邊度有呢d情況呀!唯獨是香港特有,而家搞成咁,咪現眼報囉!

史高拉李 發表於 2023-4-5 22:09:27

愛煲老藕 發表於 2023-4-5 20:38
咁冇得怨,抵死㗎!垃圾政府縱容黑暴又踢喼又打遊客,全世界邊度有呢d情況呀!唯獨是香港特有,而家搞成咁, ...

冇錯,真係抵卵死,所以方向報見勢色唔對,尼排提都唔敢提罵政府唔救市啦{:lol:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-6 17:59:13

史高拉李 發表於 2023-4-5 22:09
冇錯,真係抵卵死,所以方向報見勢色唔對,尼排提都唔敢提罵政府唔救市啦
...

佢呢樣唔鬧,鬧第二樣呢,以佢哋咁小氣,咬住唔放一定遲d又再吠過

史高拉李 發表於 2023-4-6 18:06:36

愛煲老藕 發表於 2023-4-6 17:59
佢呢樣唔鬧,鬧第二樣呢,以佢哋咁小氣,咬住唔放一定遲d又再吠過

方向報好識睇風向既{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-21 18:19:23

史高拉李 發表於 2023-4-6 18:06
方向報好識睇風向既

史高拉李大哥你估方向報一年賺唔賺到錢呢?

史高拉李 發表於 2023-4-21 23:16:30

愛煲老藕 發表於 2023-4-21 18:19
史高拉李大哥你估方向報一年賺唔賺到錢呢?

尼幾年應該賺少好多囉,你睇E家佢出少幾多頁紙就知啦,以前一份成斤重有多,E家一份報紙輕飄飄{:tongue:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-23 20:38:44

史高拉李 發表於 2023-4-21 23:16
尼幾年應該賺少好多囉,你睇E家佢出少幾多頁紙就知啦,以前一份成斤重有多,E家一份報紙輕飄飄 ...

梗係啦!做生意嘅人通常都撐政府多,佢哋成日反政府,搵阿炳幫襯咩

史高拉李 發表於 2023-4-23 21:48:34

愛煲老藕 發表於 2023-4-23 20:38
梗係啦!做生意嘅人通常都撐政府多,佢哋成日反政府,搵阿炳幫襯咩

自從生果報摺埋後,佢就日日事無大小都鬧政府,連我尼個咁包容嘅人都覺得睇唔順眼{:sad:}

愛煲老藕 發表於 2023-4-24 18:59:32

史高拉李 發表於 2023-4-23 21:48
自從生果報摺埋後,佢就日日事無大小都鬧政府,連我尼個咁包容嘅人都覺得睇唔順眼
...

係呀!佢哋根本選擇性報新聞,就算娛樂版都係,永遠見唔到劉德華會出現,因為佢哋曾經炒過大鑊,就算一套戲入面佢做男主角,佢都唔會點報導,情願報嗰套戲女主角同男配角嘅消息

史高拉李 發表於 2023-4-25 11:18:21

愛煲老藕 發表於 2023-4-24 18:59
係呀!佢哋根本選擇性報新聞,就算娛樂版都係,永遠見唔到劉德華會出現,因為佢哋曾經炒過大鑊,就算一套戲入 ...

尼D咪唔夠專業囉,難為佢仲自稱係香港第一報添{:sweat:}
頁: 1 [2]
查看完整版本: 四眼新移民肥C9芝华士自拍的裸照